Alte știri

Săptămâna trecută, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri infracţionale în valoare de 5,5 milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale (ARBI) din cadrul CNA anunţă că a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de 5,5 milioane de lei, pe parcursul săptămânii precedente. Este vorba despre bunuri de provenienţă ilicită care au fost indisponibilizate în cadrul unei cauze penale, pornite pe fapte de spălare de bani.

Astfel, în cadrul investigaţiilor financiare paralele, ARBI a aplicat sechestre pe 2 capitaluri sociale, estimate la 2 milioane 112 mii de lei, 2 construcţii nelocative, în valoare de 2 milioane de lei, un teren pentru construcţie și un teren agricol la preţul de peste 1 milion 300 de mii de lei. Suma totală a bunurilor indisponibilizate este de 5 528 915 lei. De asemenea, pe parcursul săptămânii trecute, ARBI a finalizat 4 delegaţii pe 3 cauze penale în privinţa a 13 subiecţi; a elaborat 5 note analitice care au vizat 32 de persoane şi a întocmit 17 avize consultative privind evaluarea a 5 bunuri mobile și 24 imobile.

Agenţia de Recuperare a Bunurilor Infracţionale este o subdiviziune autonomă din cadrul Centrului Naţional Anticorupţie, specializată în efectuarea investigaţiilor financiare paralele, indisponibilizarea bunurilor infracţionale, evaluarea, administrarea şi valorificarea bunurilor infracţionale indisponibilizate. În anul 2020, ARBI a aplicat sechestre pe bunuri în valoare de peste 1,5 miliarde de lei.

loading...

Comments are closed.