Actualitate

Săptămâna trecută, ARBI a aplicat sechestru pe bunuri în valoare de circa 4 milioane de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Agenţia pentru recuperarea bunurilor infracţionale (ARBI) a aplicat sechestru, săptămâna trecută, pe bunuri în valoare de circa 4 milioane de lei​, ​în baza delegaţiilor procurorilor. Printre acestea este o încăpere locativă și una nelocativă, un teren pentru construcții, mijloace de transport, dar și numerar.​ ​Mijloacele de transport indisponibilizate sunt de model Dacia Logan(anul fabricației 2009), Ford Transit Connect (a.f. 2007), Kia Sportage (a.f. 2014).

Totodată:

·​ Direcţia analitică a efectuat 6 analize operaţionale pe cauze penale, alte 28 analize operaționale și 6 strategice, fiind în curs de elaborare.

·​ ​în Direcţia legislaţie, 6 proiecte de acte normative sunt în examinare pentru efectuarea expertizei anticorupție, 1 proiect fiind expertizat și remis autorităților.

·​ Au fost înregistrate 981 materiale în cancelaria Centrului.

·​ ​La linia naţională anticorupţie au fost recepţionate 43 de apeluri.

·​ ​Direcţia educaţie anticorupţie a CNA a desfășurat, în comun cu IGP, ANTA și voluntarii anticorupție, 3 activităţi parte a campaniilor de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție.

· Au fost eliberate 96 de caziere de integritate.

loading...

Comments are closed.