Săptămâna trecută au fost înregistrate 838 de cazuri de infecție COVID-19

În Republica Moldova, în ultima săptămână, au fost înregistrate 838 de cazuri de COVID-19.

Potrivit Agenției Naționale pentru Sănătate Publică /ANSP/, în perioada 25-31 decembrie, au fost înregistrate 838 de cazuri de COVID-19, fiind o creștere de 16,1% comparativ cu săptămâna precedentă. În rândul copiilor de până la 14 ani au fost raportate 86 de cazuri. Au fost înregistrate patru cazuri de deces (la doi bărbați și două femei, cu vârste cuprinse între 42 și 81 de ani) asociate cu infecția COVID-19.

Specialiștii ANSP recomandă respectarea principalelor măsuri de protecție pentru sănătatea și siguranța cetățenilor. Printre acestea – păstrarea distanței sociale, evitarea locurilor aglomerate; respectarea regulilor de igienă a mâinilor, igiena respiratorie; respectarea măsurilor sanitare la locul de muncă, cu aerisirea spațiilor închise, purtarea măștilor în instituțiile medicale și adresarea la medicul de familie la apariția primelor simptome ale infecției COVID-19.

Medicii reiterează că vaccinarea împotriva gripei și COVID-19 rămâne a fi cea mai eficientă metodă de a evita cazurile grave de boală și deces.

 

Total
0
Shares
Total
0
Share