Politic

Șapte apartamente de serviciu au fost oferite familiilor salvatorilor și pompierilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șapte apartamente de serviciu au fost oferite astăzi familiilor angajaților Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), transmite MOLDPRES.

La eveniment a participat Prim-ministrul Pavel Filip, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, și șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

Premierul Pavel Filip a menționat că alte 47 de familii urmează să primească apartamente la finele anului 2019, când va fi dat în exploatare blocul, la care în scurt timp urmează să înceapă lucrările de construcție.

Mulțumim salvatorilor și pompierilor pentru curaj și devotament. Este mai mult decât o meserie, deoarece în situațiile de urgență aceștia uită de frică și intervin prompt. Cunoaștem bine despre toate problemele cu care vă confruntați. Vrem să rămâneți și să munciți acasă, pentru asta este nevoie să întreprindem lucruri concrete, de aceea am lansat programul „Prima Casă”. În prezent, ne concentrăm asupra celei de-a doua etape a proiectului, care va fi orientată către angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și funcționarii publici, întrucât statul va achita 50% din costul locuinței”, a spus Filip.

La rândul său, ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, a menționat că există alte două proiecte ce prevăd construcția blocurilor de locuit pentru angajații MAI. „În municipiul Chișinău, peste 400 de angajați ai IGSU nu dispun de locuințe. Astăzi este o zi deosebită pentru noi, deoarece putem prezenta mai multe acțiuni concrete. În acest sens, mulțumim Guvernului pentru sprijin și avem încrederea că și în continuare vom realiza mai multe proiecte importante”, a afirmat Jizdan.

Este o zi importantă și emoționantă pentru angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență. Vreau să felicit din suflet tinerele familii care au beneficiat de apartamente. Este un proiect extrem de necesar, datorită căruia tinerii vor rămâne în Republica Moldova”, a remarcat șeful IGSU, Mihail Harabagiu.

Conform prevederilor Contractului de Parteneriat public privat, angajații IGSU urmează să primească în total 54 de apartamente de serviciu cu 1 și 2 odăi și o sală de sport la parter. Complexul locativ unde se vor regăsi alte 47 de apartamente va fi ridicat pe strada Gh. Asachi 69/2 din capitală.

loading...

Comments are closed.