Alte știri

Șapte la sută din populația Republicii Moldova a fost vaccinată anti COVID-19

Pinterest LinkedIn Tumblr

Până în prezent, în Republica Moldova au fost imunizate împotriva COVID-19 306.610 persoane, ceea ce constituie 7,07 la sută din populația țării, comunică Moldpres.md

Potrivit conducerii Agenției Naționale de Sănătate Publică, până la momentul de față, în țară au ajuns 886.390 de doze de vaccin. Circa 70 la sută au fost repartizate deja în teritoriu. La finele săptămânii trecute, țara noastră a recepționat peste 100 de mii de doze de Pfizer/BioNTech și ieri, la prima oră, acestea au fost distribuite în centrele din teritoriu.

Conform sursei citate, autoritățile discută cu producătorii mari pentru achiziționarea unor noi loturi de vaccin. În prezent, sunt eligibile pentru vaccinare toate persoanele care au împlinit vârsta de 18 ani. Acestea pot apela la medicul de familie sau se pot programa online pentru a fi imunizați.

Până astăzi, cu prima doză de vaccin au fost imunizate peste 250 mii de persoane, iar rapelul a fost administrat la 40372. Acoperirea vaccinală printre personalul medical este de peste 75 la sută.

De asemenea, din totalul persoanelor imunizate împotriva COVID-19, peste 1300 au prezentat reacții adverse moderate.

loading...

Comments are closed.