Social

Șapte lucruri pe care le atingem în fiecare zi sunt transmițăroi de boli infecțioase. Ar fi bine să le evităm!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sunt modalități de a evita virușii și bolile infecțioase. Iar medicii americani ne ajută să facem acest lucru, prezentând 7 lucruri pe care dacă le atingi riști să prinzi o boală infecțioasă.

1.Turnicheții din transportul public. Barele din metal din troleibuze și microbuze sunt atinse zilnic de mii de oameni. Acestea pot deveni ușor o sursă a unei boli infecțioase a aparatului respirator.

2.Aparatele de cafea, cooler-urile, stilourile și tastaturile de la birou. În oficii sunt concentrate în jur de 40-60% din microbi. Totodată evitați să atingeți mânerele de la uși și tastaturile pe care le ating alte persoane.

3.Săpunul lichid din WC-urile publice. În WC-urile publice, săpunul lichid deseori este infectat cu bacterii.

4.Scaunele din transportul public. Lanțul logic e simplu, mai multe persoane, mai mari șansele de a fi infectați.

5.Agitatoarele de sare și piper. Nu are rost să te speli pe mâini înainte de a lua masa dacă ai de gând să folosești aceste lucruri. În 50% din cazuri, acestea conțin viruși periculoși.

6.Aparatele din sălile de forță. Virușii sunt atrași de obiectele umede. După ocazie evitați aparatele la care s-a ocupat altcineva.

7.Măsuțele din avion. Acestea sunt adăpostul pentru bacteriile Escherichia coli O157: H7 care sunt periculoase pentru rinichi.

 

loading...

Comments are closed.