Social

Șapte lucruri uimitoare despre… cărți

Pinterest LinkedIn Tumblr

Iți place lectura? Iată 7 lucruri uimitoare despre cărți:

1. Lectura poate ajuta la vindecarea unor afecțiuni? Se numește biblioterapie și, potrivit cercetătorilor, reduce starea de stres cu 67%, riscul apariției unor boli psihice este redus cu mai mult de o treime, iar unele cercetări au evidențiat faptul că lectura poate fi eficientă în tratarea alcoolismului, a anxietății și a fobiilor.

2. Potrivit unor studii efectuate de psihologii americani, oamenii care au deprinderea lecturii pot să ghicească cu mai multă ușurință care sunt sentimentele pe care le au oamenii din jurul lor și, de pildă, își pot da seama mai ușor dacă oamenii le zâmbesc sincer sau fals.

3. Există un parfum cu miros de carte nouă? Se numește Paper Passion și a fost creat de către designerul de parfumuri Geza Schoen.

4. Cea mai scurtă povestire din literatura universală are exact șapte cuvinte?

5. Cartea care deține recordul mondial pentru cele mai mici dimensiuni are are 0, 07 milimetri lățime și 0,1 milimetri lungime și poate fi văzută doar cu ajutorul microscopului? Altfel spus: pe lungimea unui singur milimetru ar intra o întreagă „tarabă” cu 14 astfel de cărți…

6. Cartea tipărită cu cele mai mici dimensiuni are o lățime a paginilor de doar 0,75 milimetri?

7. Cel mai mic poem din lume este înscris în interiorul ADN-ului unui organism viu?

loading...

Comments are closed.