Alte știri

Șapte persoane s-au intoxicat cu monoxid de carbon în ultimele zile

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șapte persoane, printre care și o minoră, s-au intoxicat cu monoxid de carbon în ultimele zile. Cazurile de intoxicare au avut loc la Orhei și Ungheni, informează Moldpres.md

Potrivit datelor Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, în prima noapte de primăvară, Serviciul de Urgență a fost solicitat pentru patru persoane, care au suferit în urma unui incendiu produs într-o locuință din orașul Orhei. La fața locului, medicii au depistat o minoră de 14 ani, o femeie și doi bărbați cu vârste cuprinse între 34 și 71 de ani, care aveau nevoie de îngrijiri medicale în urma unei intoxicații acute cu monoxid de carbon. Pacienții au fost transportați la spitalul Raional Orhei.

Un alt caz a avut loc la data de 2 martie, în raionul Ungheni. Trei persoane, cu vârste cuprinse între 19 și 49 de ani, au beneficiat de primul ajutor medical la etapa de prespital în urma intoxicației cu monoxid. Ulterior, echipele de asistență medicală urgentă au transportat persoanele la spitalul Raional Ungheni.

Conform sursei citate, în ultimele 48 de ore, echipele de asistență medicală urgentă au deservit 4806 solicitări și au transportat la spital 1775 de persoane, inclusiv 126 de copii.

În această perioadă, la Serviciul de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească au fost înregistrate 20 de solicitări pe motivul urgențelor toxice, inclusiv șapte cazuri de intoxicație acută cu monoxid de carbon.

Citește și: La Institutul de Neurologie și Neurochirurgie a fost inaugurată o nouă sală integrată de operaţii, dotată cu aparataj medical de ultimă generaţie

loading...

Comments are closed.