Șase copii, victime ale abuzului sexual, identificați în urma celui de-al 9-lea grup de lucru al Centrulului european de criminalitate cibernetică

Șase copii, victime ale abuzului sexual, au fost identificați în urma celui de-al 9-lea grup de lucru pentru identificarea victimelor, organizat de Centrul european de criminalitate cibernetică (EC3) al Europol, la care a participat organele de drept din: Australia, Belgia, Bosnia-Herțegovina, Canada, Danemarca, Estonia, Franța, Georgia, Germania, Ungaria, INTERPOL, Letonia, Republica Moldova, Țările de Jos, Norvegia, Portugalia Spania, Elveția, Ucraina și SUA.

41 de specialiști în identificarea victimelor din întreaga lume, în perioada 14-25 iunie 2021, și-au unit eforturile pentru a identifica cât mai multe victime ale abuzului sexual asupra copiilor, reprezentați în imagini foto și video.

Europol gestionează peste 59 de milioane de imagini și fișiere video unice, iar pentru a se pregăti pentru acțiune, specialiștii au selectat imagini ale victimelor a căror locație și identitate nu erau încă stabilite.

Astfel, participanții au evaluat peste 300 de serii de fișiere. Pentru 47 dintre acestea, a fost identificată țara unde au fost produse.

În urma acțiunilor efectuate de către grupul de lucru, au fost depistate semne/obiecte specifice unei anumite țări, ceea ce a urmat notificarea imediată a statului respectiv, astfel încât să fie posibilă inițierea unei investigații la nivel național.

În prezent Europol oferă sprijin acestor țări pentru a ajuta la protejarea copiilor și reținerea infractorilor.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share