Scăldatul și adăpatul vitelor, în continuare interzise în stânga Nistrului: Vibrionul asemănător holerei a fost depistat în 12 probe de apă

Scăldatul și adăpatul vitelor în avalul orașul Tighina este interzis în continuare de autoritățile din stânga Nistrului, în urma accidentării sistemului de canalizare.

Amintim că incidentul a avut loc la 9 iunie, curent.

Astăzi autoritățile de la Tiraspol au reiterat apelul prin care avertizează cetățenii să evite scăldatul în apele Nistrului, deoarece nivelul poluării este în continuare ridicat după deversările din sistemul de canalizare.

Reprezentanții așa numitului minister al sănătății din Tiraspol informează că au prelevat 25 de probe de apă din diverse rezervoare de apă. Vibrionul asemănător holerei a fost depistat în 12 probe colectate din Tiraspol, Tighina, Dubăsari și Râbnița.

Totodată au fost prelevate 16 probe de apă pentru examinarea procesului epidemiologic. În 8 dintre ele au fost depistate microorganisme care demonstrează un nivel înalt de poluare a apei, nu doar la Tighina, ci și la Dubăsari, Râbnița și Camenca. Potrivit Centrului de epidemiologie din Tiraspol pe parcursul săptămânii trecute în regiunea transnistreană au fost depistate 76 de cazuri de infecții intestinale acute. Printre acestea însă nu a fost depistat niciun caz de holeră.

Anterior Ministerul Mediului a anunțat populația să evite scăldatul și adăpatul animalelor în avalul orașului Tighina (Bender).

Total
0
Shares
Total
0
Share