Scandal diplomatic! Maia Sandu și PAS ei se folosesc de suferința ucrainenilor

Kievul acuză autoritățile moldovene, reprezentate de către PAS, că încearcă să fie loiale concomitent și Kievului, și Moscovei în contextul războiului din Ucraina. Într-un interviu la emisiunea Ora Expertizei de la Jurnal TV, viceprim-ministrul Ucrainei pentru Reintegrare, Irina Vereșciuk, a declarat că Republica Moldova ajută prea puțin Ucraina în acest moment, scrie replicamedia.md

Irina Vereșciuk s-a arătat indignată de faptul că Moldova a depus cerere de aderare la Uniunea Europeană concomitent cu Ucraina, sugerând că am fi un „vagon de tren” agățat de locomotiva ucraineană și că Moldova ar încerca să profite de pe urma războiul ruso-ucrainean, scrie Jurnal TV.

Viceprim-ministrul a invitat-o pe Maia Sandu în Ucraina să vadă la fața locului toată grozăvia războiului, în speranța că asta o va determina să ia decizii mai dure față de Rusia. Irina Vereșciuk acuză autoritățile de la Chișinău de faptul că ar încerca să nu-și strice relațiile nici cu Kievul, nici cu Moscova.

„Poate mai este nevoie de făcut o declarație, ca să înțelegem că Republica Moldova e cu Ucraina? Că avem o problemă comună și un dușman comun? Că nu ne este frică să rămânem fără gaz, pentru că acest gaz nu înseamnă nimic fără oameni? Că nu ne este frică de probleme economice, pentru că știm că după vor urma victime, va fi război. Republica Moldova e protejată de Ucraina, de femeile noastre, care sunt violate, de copii noștri, care au devenit calici”, a declarat Vereșciuk.

Tot ea a spus că prin expedierea cererii de aderare la Uniunea Europeană, Republica Moldova ar încerca să profite de pe urma războiului din Ucraina. Irina Vereșciuk este de părere că autoritățile de la Chișinău încearcă să fie loiale și Kievului, și Moscovei, în același timp.

„Acum, (Republica Moldova – n. n.) a depus cerere de aderare la UE, încercând să mai obțină vreun profit economic. Sunt mirată, pentru că mereu am sprijinit-o pe doamna președinte, care avea discursuri foarte bune. Credeam că sprijinul contează pentru ea, pentru că e o înfățișare democratică, nouă, a Republicii Moldova, care nu va tăcea”, a spus ea.

Chiar și așa, Irina Vereșciuk a menționat că înțelege că Republica Moldova nu poate fi atât de categorică în acțiunile sale precum țările NATO, pentru că asta ar supune autoritățile la un risc. În același timp, există impresia unora că Republica Moldova evită să spună lucrurilor pe nume.

Reacția Președinției Republicii Moldova este publicată mai jos.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share