Social

Scandal-Monstru la o ÎNMORMÂNTARE: Un PREOT din Orhei a ÎNJURAT rudele unui răposat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Scandal-monstru în timpul unei înmormântări în satul Piatra, raionul Orhei. Preotul care oficia ceremonia funerară în cimitirul din localitate s-a certat ca la uşa cortului cu rudele răposatului, transmite Telegraph.md, cu referire Publika.md

Ecaterina Malcovschi, fiica bărbatului decedat, a publicat pe pagina ei de Facebook un video cu toată scena ruşinoasă în care oamenii îşi aruncau injurii unii în adresa altora. Ea povesteşte că în ultimele 46 de zile şi-a condus pe ultimul drum ambii părinţi. Ultimul care a plecat de lângă ea şi familia lui a fost tatăl. Ceremonia de înmormântare a fost transformată însă într-o situaţie revoltătoare.

Scandalul ar fi pornit după ce slujitorul bisericii din localitate ar fi refuzat să oficieze ceremonia. O rudă de-a răposatului i-a făcut acestuia o observaţie. În repică, preotul i-a adresat mai multe cuvinte necenzurate.

Totul a degenerat apoi într-un adrevărat circ. Preţ de câteva minute, preotul şi rudele bărbatului care urma să fie înmormântat se acuzau reciproc. La un moment dat, femeia i-a reproşat părintelui că i-a plătit 1000 de lei pentru serviciul divin, însă el nu a ţinut slujba până la capăt.

Ecaterina Malcovschi a scris indignată în postarea sa că se va plânge Mitropoliei de comportamentul inadecvat de care a dat dovadă preotul din satul Piatra, Orhei.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, Preasfinţitul Siluan, Episcopul de Orhei, a declarat că a privit cu ruşine şi tristeţe acest filmuleţ şi că îşi cere scuze pentru comportamentul lipsit de bun simţ al preotului. Mai mult, PS Siluan spune că ştie despre „ieşirile inadecvate ale acestui om”.

„Din acest considerent am trimis aproximativ 7 ani în urmă o comisie la biserica din s. Piatra, unde s-a vorbit despre nemulţumirile oamenilor de acolo. Când s-au discutat plângerile sătenilor cu referire la Iov Sincetru, majoritatea celor prezenţi au zis că el poate sluji în continuare în s. Piatra. De atunci, Iov Sinchetru nu se mai supune Vicariatului de Orhei.”, se arată în mesajul PS Siluan.

Episcopul de Orhei spune că va discuta această problemă la Mitropolie.

Citește și: 3335 profesori care dețin un nivel minim de competențe digitale vor fi instruiți în cadrul Programului Național de Alfabetizare Digitală a Cadrelor Didactice din învățământul general

loading...

Comments are closed.