Politic

SCANDALOS! Deputații moldoveni au primit o primă de Paște, în sumă de 800 de lei

Pinterest LinkedIn Tumblr

Au scos ajutorul de Paște de la pensionari și l-au dat deputaților. Aleșii poporului, care în toamnă și-au majorat salariile, s-au ales acum și cu câte o primă, în sumă de 800 de lei, cu ocazia sărbătorilor pascale. Informația a fost confirmată de deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu, care a anunțat, într-un briefing de presă, că a aflat despre acest lucru, în momentul în care banii i-au ajuns pe card.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Potrivit parlamentarului, nimeni din fracțiunea sa nu cunoștea nimic despre această decizie, iar după ce s-au interesat, li s-a comunicat că bonus de Paște, în mărime de 800 de lei, au primit toți angajații din legislativ, în urma unei dispoziții emise de secretarul general al Parlamentului.

„Reprezentanții PAS, după ce și-au majorat salariile, au decis ca să-și mai ia și câte un bonus de Paște. Poate acesta n-ar fi un lucru rău, dacă lucrurile în țară ar fi mers bine și dacă atitudinea PAS față de cetățeni ar fi fost cel puțin la fel de îngăduitoare. Dar, în condițiile în care aceștia au decis să-i lipsească pe cei mai necăjiți oameni din această țară, de acel ajutor unic, pe care îl primeau, până acum, de Paște, în condițiile în care lumea n-are ce pune pe masă, din cauză că totul s-a scumpit extrem de mult, să-ți oferi ție însuți bani din bugetul de stat, din contul acelorași cetățeni, este un gest de o obrăznicie fără precedent”, a menționat Vadim Fotescu.

În context, deputatul a atras atenția că nici asta nu e destul pentru guvernarea PAS. El a amintit că, la următoarea ședință a Parlamentului, deputații urmează să voteze pentru o nouă majorare a fondurilor destinate Președinției și altor instituții guvernamentale.

„Maia Sandu a cerut ca Președinției să-i fie acordate suplimentar alte 1,5 milioane de lei. Prin urmare, bugetul instituției pe care o conduce va crește la peste 34 de milioane de lei. Vă mai amintesc că, în 2021, bugetul Președinției era de 29,7 milioane de lei, iar în timpul campaniei electorale din 2020, Maia Sandu a le promitea oamenilor că printre primele acțiuni pe care le va întreprinde când va ajunge la putere va fi reducerea cheltuielilor Președinției. Culmea e că, anterior, și-a majorat și salariul cu peste 1500 de lei, în timp ce profesorilor le-a revenit doar câte 300 și ceva de lei adaos la leafa mizeră pe care o primesc. E cam scumpă guvernarea oamenilor buni”, a subliniat parlamentarul.

În concluzie, Vadim Fotescu a anunțat că deputații Partidului „ȘOR” nu-și vor însuși acești bani.

„Eu sunt șocat de această atitudine. Cum să iei banii de la bunicii și bunicile noastre și să-i dai deputaților?! Consider că este o mare insultă adusă cetățenilor noștri și vreau să-mi cer iertare de la ei, pentru ceea ce face actuala putere. Noi, deputații Partidului „ȘOR”, nu vrem să participăm a această mare rușine și nu vom accepta acești bani. Îi vom dona oamenilor care au mult mai multă nevoie de ei și pe care actuala guvernare i-a lipsit de orice sprijin. Vrem să credem că în acest Parlament mai există oameni cu obraz, care vor face ca noi. Dacă nu, măcar oamenii să știe despre asta”, a conchis deputatul Partidului „ȘOR”, Vadim Fotescu.

loading...

Comments are closed.