Politic

SCANDALOS! Moldova produce componente militare pentru armele rușilor? CUB cere noului Guvern să intervină în regim de urgență

Pinterest LinkedIn Tumblr

Coaliția pentru Unitate și Bunăstare, condusă de către Igor Munteanu, cere noului Guvern al PAS și Maiei Sandu, care ar putea fi votat chiar astăzi, să întreprindă un control asupra uzinelor militare din țara noastră, implicate în procesul de înarmare a Federației Ruse.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

”La Bender, Chișinău și Orhei există patru întreprinderi militare rusești, care sunt conectate în acest moment la sistemul de război rus”, a spus Munteanu, menționând că aceste fabrici produc ”componente și subcomponente pentru muniții, rachete și avioane, în pofida faptului că Republica Moldova pretinde că este un stat neutru”.

”Aceste activități nu fac decât să asigure statului agresor, armele cu care sunt distruse orașele din Ucraina, armele cu care sunt uciși civilii din Ucraina”, a punctat Munteanu.

Am expediat Ministerului Apărării o solicitare să comenteze aceste declarații, iar un eventual răspuns va fi publicat ulterior.

„Haideți să ne imaginăm ce s-ar fi întâmplat, dacă astăzi domnul Dodon ar fi fost președintele Moldovei. Atunci ar fi ajutat Rusia, Rusia ar fi putut folosi Moldova în războiul contra Ucrainei, iar Ucraina ar fi răspuns. Credeți că ar fi fost pace, dacă astfel de tovarăși erau la putere?”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui interviu. Pe de altă parte, astăzi aflăm că Moldova guvernată de aceeași Maia Sandu este producător de componente pentru armele rușilor și este atrasă în războiul împotriva Ucrainei, ministerul Apărării fiind condus de către Anatolie Nosatîi, iar aceste bunuri destinate înarmării Rusiei trec frontierele ”păzite” de Rosian Vasiloi și directorul interimar al Vămilor.

loading...

Comments are closed.