Alte știri

Schimb de bune practici privind serviciul social ”Asistență personală”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Astăzi a avut loc vizita de studiu a ONG-urilor din stânga Nistrului cu competențe în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități, organizată de oficiul ONU pentru drepturile omului, Direcția generală pentru protecția copilului din mun. Chișinău și Federația Familiilor pentru Unificare și Pace în lume din Moldova, în cadrul Programului de consolidare a capacităților de promovare a drepturilor omului cu accent pe grupurile subreprezentate, care a avut drept scop prezentarea serviciului asistență personală.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La eveniment a participat secretarul de stat al MSMPS, Vasile Cușca, care a salutat organizarea acestui eveniment, ce va facilita schimbul de informații privind serviciul asistență personală pe ambele maluri ale Nistrului, bunele practici și acțiunile care vor contribui la promovarea drepturilor persoanelor cu dizabilități. Totodată, secretarul de stat a făcut o prezentare a activității serviciului la nivel național, oferind detalii participanților despre modul de organizare și viziunile de dezvoltare ulterioară.

Menționăm că serviciul asistentului personal este un serviciu social specializat, destinat persoanelor cu dizabilități severe, care a fost creat în anul 2012. În prezent, în Republica Moldova, activează circa 6000 de asistenți personali.

loading...

Comments are closed.