Schimbare de situație: Piloții moldoveni capturați de talibanii afgani, vor fi aduși la Chișinău ÎN ACEASTĂ SEARĂ!

Schimbare de situație, Piloții moldoveni capturați de talibanii afgani, vor fi aduși la Chișinău în această seară, ministerul afacerilor externe republica moldova, tudor ulianovschi guvernul filip, partidul democrat, pdm plahotniuc, dodon pilotii moldoveni renato usatii 

Cei doi piloți moldoveni, care au stat în captivitatea talibanilor afgani în ultimii trei ani și jumătate, vor ajunge astăzi la Chișinău. Aceștia vor fi aduși cu o cursă de linie și urmează să aterizeze pe Aeroportul Internațional Chișinău în jurul orei 18.30, conform informațiilor prezentate de liderul Partidului Nostru, Renato Usatîi.

Acesta declară că cei doi piloți, Lionel Buruiană de 37 de ani și Mihai Crihana în vârstă de 54 de ani, urmează să fie aduși astăzi la Chișinău. Piloții, care se află acum la Moscova, vor fi preluați de pe Aeroportul Domodedovo cu o aeronavă a companiei „Air Moldova”.
 
Amintim că Igor Dodon a anunțat ieri că va merge personal la Moscova să-i aducă pe foștii ostatici. „Mulțumim Federației Ruse. Ceea ce nu au putut alții, noi am făcut. Asta demonstrează atitudinea pe care o are Rusia față de noi. Elicopterul lucra pentru Guvernul SUA și s-au făcut mai multe tentative de alibera ostaticii, dar fără niciun rezultat. Eu m-am adresat conducerii Federației Ruse și în ultimele luni s-au realizat mai multe acțiuni. Astfel, acum două zile băieții au fost aduși la Moscova. Starea lor este bună. Ei nici nu mai credeau că vor mai fi salvați. Au izbucnit în plâns când l-au auzit vorbind în „moldovenește” pe consilierul meu pentru misiuni speciale, Pavel Boicu”, a declarat ieri Dodon.
 

De partea cealaltă, președintele Parlamentului, Andrian Candu, l-a criticat aspru pe Igor Dodon. „Este o veste bună că piloții moldoveni sunt bine și în curând ar putea ajunge acasă. Autoritățile R. Moldova fac deja acțiunile oficiale pentru aducerea lor urgentă acasă. Ca persoană care am fost ținută la curent cu negocierile de eliberare a lor, pot să vă spun că ostaticii moldoveni urmau să ajungă acasă încă acum 4 luni, când autoritățile moldovene au finalizat negocierile, însă, în ultimul moment, s-a blocat totul. Cineva le-a zis răpitorilor să-i mai țină puțin și să-i trimită acasă prin Moscova. Autoritățile noastre încearcă de 4 luni să afle cine a generat această situație de blocaj și cu ce scop. Astăzi este foarte clar cine. Este vorba de Igor Dodon, care a dorit ca ei să revină acasă doar în timpul campaniei electorale și să se folosească de acest lucru în mod cinic. Acesta este motivul pentru care ostaticii nu au fost aduși direct în Moldova la familii, deși autoritățile au pregătit aducerea lor direct la Chișinău. Au fost duși la Moscova și ținuți acolo până când Dodon se putea folosi electoral de acest caz”, a răbufnit ieri Candu.

TELEGRAPH.MD VA REVENI CU DETALII PE PARCURS.

Total
0
Shares
Total
0
Share