Școala din Basarabeasca a fost modernizată cu sprijinul UE

La 24 noiembrie, Liceul Teoretic Matei Basarab din Basarabeasca, Republica Moldova, a fost redeschis în urma unor lucrări de modernizare și eficientizare energetică finanțate de UE.

Acum mai mult de 290 de elevi și profesori ai liceului vor putea studia în condiții mai confortabile.

Clădirea școlii a fost dotată cu 35 de panouri fotovoltaice, cu sisteme noi de încălzire și ventilație. Pereții au fost izolați, ferestrele au fost înlocuite, iar acoperișul a fost reparat. De asemenea, a fost îmbunătățită iluminarea clădirii și a zonei adiacente, a mai fost amenajată și o intrare pentru persoanele cu dizabilități.

Ca urmare a acestor măsuri, consumul anual de energie al liceului va fi redus cu peste 50 de procente, ceea ce va permite economisirea de bani care vor putea fi folosiți pentru alte proiecte de dezvoltare a școlii.

Costul total al proiectului este de circa 25,28 milioane de lei, dintre care 25,08 milioane de lei sunt fonduri ale Uniunii Europene și 0,2 milioane de lei sunt cofinanțate de Consiliul Raional Basarabeasca.

Modernizarea liceului a fost realizată în cadrul proiectului “Construcția infrastructurii de aprovizionare cu apă și canalizare, precum și eficiența energetică a clădirilor publice”, finanțat de Uniunea Europeană și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) în parteneriat cu Ministerul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale al Republicii Moldova. Bugetul total al proiectului este de 39,8 milioane de euro.

Total
0
Shares
Total
0
Share