Scrisoare deschisă a redacției ava.md după ce politologul Vitalie Andrievschi a fost atacat în plină stradă

mihail amerberg, vitalie andrievschi, societate civila, antifa, extremisti moldova

După ce s-a aflat cine stă în spatele atacului asupra analistului politic, Vitalie Andrievschii, în data de 8 iulie, site-ul ava.md a considerat necesar să vină cu un apel deschis.

Din informațiile primite de cei de la ava.md, dintr-o sursă apropiată de președintele Igor Dodon, porunca de a-l ataca pe Andrievschii, extremistul Mihail Amerberg a primit-o chiar de la președintele Igor Dodon.

“Înțelegem că în această situație, nu este sens să ne adresăm la autorități, care promiteau stat de drept, dar insalează un adevărat regim dictatorial, pe care nu a văzut încă Republica Moldova. La fel, sunt puține șanse ca societatea civilă sau alte ONG-uri de apărarea a drepturilor omului să reacționeze, pentru că multe din ele au luat o poziție pro-guvernare la moment și nu își permit să critice.” se spune în comunicat.

Din acest motiv, cei de la ava.md, au decis să se adreseze organizațiilor internaționale și în primul rând ambasadelos din țările civilizate, aflate în Chișinău. “Credem că este timpul să dați de înțeles noului Guvern, că i-ați susținut nu pentru ca aceștia să instaleze o guvernare banditească, care nu acceptă critici, fiind gata să atace pe oricine este contra”.

Autorii scrisorii, au spus că aceste încercări de a speria, nu vor avea efectul așteptat!

Total
0
Shares
Total
0
Share