Economic

Scrisoarea lui Warren Buffett către investitori: Fără împrumut de bani pentru achiziţie de acţiuni!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Warren Buffett, 87 de ani, arată în scrisoarea anuală, publicată prin intermediul fondului Berkshire Hathaway, că investitorii nu ar trebui să achiziţioneze acţiuni cu bani împrumutaţi, explică legătura dintre piaţa de capital şi un poem scris de Rudyard Kipling intitulat „Dacă“, dar menţioneză şi că Berkshire ar trebui să facă o achiziţie majoră.

„Pur şi simplu nu se poate spune cât de mult pot acţiunile să scadă într-o perioadă scurtă de timp. Chiar dacă împrumuturile sunt mici şi poziţiile nu sunt imediat ameninţate de scăderea pieţei, gândirea dumneavoastră poate fi zguduită de titluri înfricoşătoare şi de comentarii neobosite. Iar o gândire tulbure nu ia decizii bune”, scrie Warren Buffett în scrisoarea anuală către investitori.

Telegraph.md amintește că miliardarul Warren Buffett a obţinut prima oară profit dintr-o afacere la vârsta de 6 ani, iar de atunci nu s-a mai oprit. Denumit „Oracolul din Omaha” datorită abilităţilor sale de a identifica oportunităţi investiţionale, principalul acţionar şi preşedintele companiei Berkshire Hathaway este considerat a fi cel mai de succes investitor al secolului XX.

loading...

Comments are closed.