Actualitate

Scuarul panoramic din strada Maria Drăgan, Ciocana va fi reparat capital. Cine plătește pentru lucrări

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primăria municipiului Chișinău informează că scuarul panoramic din strada Maria Drăgan va fi reabilitat, în contextul atestării alunecărilor de teren din preajma acestuia. Lucrările vor consta în consolidarea pantei, prin ridicarea unui perete de sprijin.

Totodată, în spațiul aferent scuarului va fi amenajat un teren de fitness și workout.

Scuarul panoramic din sectorul Ciocana a fost amenajat în anul 2019, însă atunci nu au fost luate în calcul riscurile care pot apărea.

Pentru securitatea cetăţenilor, o parte a zonei este împrejmuită în prezent cu benzi de avertizare, respectiv accesul vizitatorilor este limitat.

Măsura a fost luată în contextul apariției tasărilor în mai multe locuri ale scuarului, existând pericol de alunecări de teren.

Municipalitatea a contractat o companie de proiectări pentru elaborarea unui studiu geologic cu privire la consolidarea zonei scuarului împotriva alunecărilor, iar în prezent documentul este la etapa de coordonări.

În perioada următoare va fi lansată procedura de elaborare a documentației de proiect și respectiv, de selectare a agentului economic care va reabilita scuarul, în vederea prevenirii alunecărilor de teren.

În context, Primarul General, Ion Ceban, a menționat că autoritățile își doresc desfășurarea lucrărilor de reabilitare a obiectivului cât mai curând, pentru ca cetățenii să se poată bucura în continuare de priveliștea oferită de scuarul panoramic. Totodată, edilul a ținut să remarce că procesul de reabilitare include și anumite proceduri legale, care trebuie respectate.

loading...

Comments are closed.