Scurt istoric: Dușmanul unionismului și al românismului, Petru Lucinschi, a obținut cetățenia română

Petru Lucinschi, cetatenia romana lucinschi, presedintii republicii moldova, lucinschi reforme, ion sturza, vlad filat lucinschi, victor topa si lucinschi, clanul lucinschi, clan mafiot moldova

În presa moldovenească ieri s-a strecurat știrea în care se spunea că fostul președinte al Republicii Moldova, Petru Lucinschi a obținut cetățenia română. Este o știre destul de stranie judecând după trecutul politic al acestuia bazat în mare parte pe declarații stataliste anti-românești și anti-unioniste.

Petru Lucinschi a fost președinte al Republicii Moldova în perioada anilor 1996-2000, a fost al doilea președinte al țării. În campania electorală, acesta s-a remarcat cu două lozinci care au ajuns să fie ținute minte și în prezent. Prima frază virală a fost “Vreți un bărbat frumos și deștept în fruntea țării? Votați Lucinschi!“, iar a doua fiind în limba rusă, traducerea căreia sună în felul următor “Dacă doriți să trăiți într-un stat suveran și nu în România Mare? Votați Lucinschi”.

Astfel, în campania sa electorală, Petru Lucinschi a profitat de ideile antiunioniste și s-a manifestat ca fiind un statalist înflăcărat, cu toate acestea el a decis să obțină cetățenia română. Campania electorală însă nu a fost singura dovadă a anti-românismului manifestat de către fostul președinte al Republicii Moldova.

Datele biografice a lui Lucinschi denotă un spirit de comunist fidel. În anii 1960-1971 a deţinut funcţiile de: instructor, şef de secţie, secretar, prim-secretar al CC al ULCT din Moldova, ulterior (1971-1976) este secretar al CC al PCM. În anii 1976-1978 deţine funcţia de prim-secretar al Comitetului Orăşenesc Chişinău al PCM. În perioada 1978-1986 lucrează în calitate de şef adjunct de secţie la CC al PCUS. Deputat al Sovietului Suprem al RSSM de legislaturile 7 şi 8. Delegat la Congresul XXIV al PCUS.

Din 1986 pînă în 1989 este al doilea secretar al CC al PC al Tadjikistanului. În 1989 este ales prim-secretar al CC al PCM, calitate în care a activat pînă în 1990. În 1990-1991 lucrează în calitate de secretar al CC, membru al Biroului Politic al CC al PCUS, în 1991-1992 deţine funcţiile de colaborator ştiinţific superior la Institutul de Cercetări Social-Politice al Academiei de Ştiinţe din Federaţia Rusă (Moscova) şi de director executiv al Fondului de dezvoltare a ştiinţelor sociale al Academiei de Ştiinţe din Federaţia Rusă (Moscova).

În anii 1992-1993 Petru Lucinschi este ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al Republicii Moldova în Federaţia Rusă. Din anul 1996 este ales președinte al Republicii Moldova, anume în această perioadă au loc privatizările frauduloase a activelor statului post sovietic. Anume Petru Lucinschi este considerat “Tatăl sistemului mafiot” de la conducerea Republicii Moldova. Fiind considerat liderul generației de politicieni a cărei exponenți principali erau Vlad Filat, Victor Țopa și Ion Sturza.

Într-un articol publicat pe Europa Liberă, se spune că în ajunul vizitei lui Vladimir Putin la Chișinău, pentru a se întâlni cu Petru Lucinschi, se vehicula că președintele Republicii Moldova ar permite construcția unei baze militare rusești pe teritoriul țării noastre în schimbul coborârii prețului la gaz, care era unul foarte înalt.

 

Total
0
Shares
 
Total
0
Share