Actual

Se atestă o creștere a numărului cazurilor de gripă sezonieră și infecții

Pinterest LinkedIn Tumblr

În a șasea săptămână a anului curent, 6-12 februarie, au fost înregistrate 97 de cazuri de gripă sezonieră, cu 50% mai multe în comparație cu săptămâna precedentă, 11 256 de cazuri de IARCS, în creștere cu 11,7% și 432 – SARI. De asemenea, informăm că, au fost raportate 1 338 de cazuri de COVID-19, cu 47,8% mai multe față de săptămâna anterioară.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

La fel, numărul spitalizărilor s-a majorat cu circa 10% față de săptămâna precedentă și cu peste 14% în comparație cu aceeași perioadă a sezonului anterior. Respectiv, în instituțiile medico-sanitare au fost internate cu gripă 62 de persoane, iar cu IARCS – 211. Majoritatea spitalizărilor sunt în rândul copiilor de până la 14 ani.

Totodată, informăm că, nu au fost înregistrate decese provocate de gripă sau alte infecții respiratorii acute. În total, în acest sezon, au fost confirmate 1 539 de cazuri de gripă, 192 532 – IARCS și 7 993 – SARI.

Subliniem importanța respectării în continuare a măsurilor de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă sezonieră și alte infecții respiratorii acute, precum purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public, alte locuri aglomerate; respectarea distanței, de cel puțin un metru, față de persoanele care tușesc sau strănută; aerisirea periodică a încăperilor; respectarea igienei mâinilor, a etichetei tusei şi strănutului.

La apariția primelor simptome specifice infecțiilor respiratorii – febră, tuse, strănut, dureri de cap, stare de slăbiciune vă îndemnăm să consultați medicul de familie.

loading...

Comments are closed.