Social

Se atestă o creștere a numărului de îmbolnăviri în rândul copiilor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Situația epidemiologică prin infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare (IACRS), gripa sezonieră și infecțiile respiratorii acute severe (SARI), dar și măsurile de prevenire a îmbolnăvirilor au constituit subiectele principale ale conferinței de presă susținută astăzi de conducerea Ministerului Sănătății.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În sezonul 2022-2023 au fost înregistrate 519 cazuri de gripă sezonieră, 108 933 de cazuri de IACRS și 4 855 de cazuri de SARI. Cele mai multe cazuri de gripă din acest sezon, 210, au fost raportate în perioada 19-25 decembrie. La fel, se atestă o creștere a numărului de îmbolnăviri prin IARCS. Atât copiii, cât și adulții sunt afectați de gripa sezonieră și infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare, dar preponderent s-au îmbolnăvit copiii care au între cinci și 14 ani.

Astfel, cele mai multe spitalizări în instituțiile medicale, din cauza infecțiilor respiratorii virale acute, sunt în rândul copiilor. Conform datelor raportate de spitalele din țară, în prezent sunt internați 1 200 de copii și 419 adulți. Potrivit medicilor, la copii survin rapid complicațiile cauzate de infecții, iată de ce la primele semne de boală părinții trebuie să se adreseze medicului de familie, fiind inițiat precoce tratamentul. De asemenea, pentru nu fi transmise infecțiile se recomandă evitarea frecventării grădinițelor sau școlilor la apariția primelor simptome.

Măsurile de precauție pentru evitarea îmbolnăvirilor prin infecțiile respiratorii și gripa sezonieră sunt similare cu cele de prevenire a COVID-19 – purtarea măștilor de protecție, în special în transportul public, locurile aglomerate, mai ales închise, respectarea distanței și normelor de igienă.

La fel, se recomandă ca în perioada sărbătorilor să fie evitate aglomerațiile, în măsura posibilităților.

loading...

Comments are closed.