Alte știri

Se atestă o creștere în domeniul fraudelor cu utilizarea cardurilor bancare: Recomandările poliției

Pinterest LinkedIn Tumblr

În ultimul timp se atestă o creștere în domeniul fraudelor cu utilizarea cardurilor bancare, susține Direcția de Poliție a municipiului Chișinău. Respectând anumite reguli simple cu privire la siguranța operațiunilor de plată în sistemele bancare, puteți evita să deveniți victima posibilelor fraude, transmite Telegraph.md, cu referire la Cotidianul.md

Deținătorii de carduri sunt telefonați prin intermediul aplicației Viber și se prezintă ca fiind reprezentanți ai băncii sub pretextul că s-a încercat spargerea contului, iar pentru a evita sustragerea mijloacelor bănești este necesar ca deținătorul cardului să comunice toate datele, pentru a fi securizat.

Escrocii mai acționează și prin intermediul anunțurilor ce sunt plasate de către cetățeni pe site-urile de comercializare si pe rețelele de socializare se arată interesați de bunul propus spre comercializare și sub pretextul procurării/rezervării acestuia solicită date personale precum: numărul cardului, codul de securitate, parolele unice expediate prin SMS la numarul de telefon mobil al deținătorului de card, însă în realitate, datele sunt folosite în mod fraudulos, și anume, cu scopul accesării, de unde escrocul gestionează conturile bancare ale victimelor.

În acest context Poliția Capitalei vă recomandă:

În cazul în care cineva a accesat contul dumneavoastră online, contul bancar sau a obţinut date despre cardul de credit sunaţi de îndată instituţia financiară astfel încât contul să fie închis cât mai curând posibil, în acest fel să fie evitată extragerea mijloacelor bănești.

Dacă a-ți fost contactat de persoane străine și se prezintă ca fiind angajați de la bancă nu aveți încredere, mai întâi verificați informația dacă cu adevărat ați fost contactat de angajații băncii respective și vi se cer datele bancare.

Dacă doriți de a vinde coarecare bunuri prin intermediul relelor de socializare, nu acceptați să fie efectuate tranzacțiile prin intermediul cardului bancar. În caz că vi s-a întâmplat să fiți victime a escrocilor, nu întârziați să apelați de urgență la cel mai apropit Inspectorat de Poliție sau prin intermediul serviciului unic 112.

Citește și: Cod galben de schimbare bruscă a vremii. Ne așteptă temperaturi sub medie

loading...

Comments are closed.