Alte știri

Se destramă blocul ACUM? Năstase: „Din păcate, colegii noştri din PAS au avut alte abordări…”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Într-un interviu pentru Adevărul, Andrei Năstase, fost ministru din Guvernul Maiei Sandu demis prin moțiune de cenzură, a vorbit despre viitorul blocului ACUM, zdruncinat în ultima perioadă de scandaluri și acuzații reciproce de trădare.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Năstase a declarat că spre deosebire de PAS, partidul pe care el îl conduce a fost mereu promotorul unității forțelor pro-europene, iar Platforma DA este pregătită să continuie lupta politică și de una singură.

„Blocul ACUM este o construcţie cu cele două componente, Platforma DA şi PAS (Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu). În ce priveşte platforma DA, noi am fost promotorii unităţii forţelor democratice, forţele pro-europene. Asta am făcut în Parlamentul Republicii Moldova, când am considerat că este bine să rămânem cu un singur grup parlamentar. La fel am făcut şi în cadrul Consiliului Municipal Chişinău. Din păcate, colegii noştri din PAS au avut alte abordări. Au considerat de fiecare dată că trebuie să facem grupuri diferite. Sper că asta nu va afecta unitatea noastră din viitor, sper că vom înţelege cu toţii că garanţia succesului nostru este unitatea acestor forţe. Dacă acest lucru nu va fi înţeles de parteneri, Platforma DA este pregătită să facă faţă oricărui scrutin.” , a declarat Andrei Năstase.

Amintim că Maia Sandu a fost acuzată că a provocat intenționat căderea guvernului pe care l-a condus, mai multe voci din Platforma DA declarând că lidera PAS nu s-a consultat cu nimeni din PPDA, privind asumarea de răspundere care a și stat la baza demiterii întregului cabinet de miniștri prin moțiune de cenzură. Apoi, deputați din PAS i-au acuzat de trădare pe cei din Platforma DA, după ce în mai multe raioane ale țării, consilierii din PPDA au votat pentru președinți de raioane din partea PDM sau Partidul ȘOR.

 

loading...

Comments are closed.