Politic

Se îngălbenesc pădurile din Moldova. Un membru PAS a câştigat concursul de director la Agenţia Moldsilva

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ministrul Georgeta Mincu, a venit astăzi cu un anunț pe pagina de Facebook unde menționează că agenţia „Moldsilva” are de acum încolo, un nou director. Este vorba de Valeriu Caisîn, desemnat în urma unui concurs organizat de către Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului (MADRM).

În urma concursului organizat de MADRM, domnul Valeriu Caisîn, a fost desemnat câștigător. Noul director al Moldsilva are o experiență de treizeci de ani de activitate în domeniul silvic, este doctor în biologie, deține capacități în procesele de producție și protecție în cadrul fondului forestier, precum și este un bun organizator și manager. Domnule director, mult succes și realizări pe potriva așteptărilor cetățenilor.”, a scris Mincu.

Ministrul Agriculturii nu a spus însă, că noul şef la „Moldsilva” este membru al Biroului raional PAS din Strășeni. Acesta a participat la alegerile parlamentare din 24 februarie pe listele Blocului ACUM, menționează publika.md 

Potrivit Moldova Curată, în declarația depusă la CEC în campania electorală 2019, Valeriu Caisîn a indicat că în anul 2017 a avut un salariu de 184 943 lei (în jur de 15 000 lei lunar). A avut venituri și din colaborarea cu Institutul de Zoologie, dar și cu Oficiul Biodiversitate. Atât în anul 2017, cât și în 2018, Valeriu Caisîn a beneficiat de o dobândă de 28 500 lei din depozite bancare. El deține la bancă 5 conturi pe care păstra la momentul depunerii declarației 610 000 lei și 20 000 euro.

Solicitat de reporterul Campaniei pentru un Parlament Curat să spună de unde a acumulat acești bani, Valeriu Caisîn a răspuns: „Sunt acumulările de pe tot parcursul vieții. Sunt bani câștigați inclusiv în străinătate, unde am fost vreo opt ani, începând din anii studenției. I-am pus pe conturi bancare pentru că nu am găsit o soluție mai bună de atât”.

Caisîn deține o casă cu suprafața de 114,6 m. p., pe care a dobândit-o în anul 2017 și a cărei valoare ar fi de 57 313 mii de lei. În anul 2018 candidatul și-a cumpărat un autoturism Dacia Duster cu 60 de mii de lei.

loading...

Comments are closed.