Politic

Se înmulțesc plângerile împotriva IPRE și Iulian Groza

Pinterest LinkedIn Tumblr

Procurorul de la PA, Mihail Ivanov, a depus o plângere la Procuratură prin care cere tragerea la răspundere a persoanelor care i-au accesat datele cu caracter personal. Potrivit unor surse, ar fi vorba despre Groza, vizat de o plângere similară depusă de Rurac, candidat la șefia PCCOCS. informează unimedia.info

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Informația privind înregistrarea cererii a fost confirmată pentru UNIMEDIA de reprezentanți din cadrul Procuraturii. Deocamdată nu a fost confirmat numele lui Iulian Groza.

Avocatul Iurie Mărgineanu, a venit cu un comentariu privind ONG-urile din Moldova. Mai mult acesta menționează că „un ONG a accesat baza de date a unor judecători și avocați”.

Fostul premier, Ion Chicu, l-a acuzat pe Iulian Groza, care a cerut anularea concursului pentru șefia PCCOCS, că a accesat date cu caracter personal încălcând legea, iar acum se victimizează pentru a nu fi tras la răspundere. Institutul pentru Politici și Reforme Europene afirmă că „expertul contractat în calitate de utilizator unic al serviciului web a accesat eronat în procesul de lucru datele privind bunurile imobile ce nu au vizat subiecții de cercetare”.

Totodată, Institutul pentru Politici și Reforme Europene a venit cu o reacție privind plângerea penală a lui Eugen Rurac, Șeful-interimar al Direcției Generale Urmărire penală din cadrul CNA, candidat la funcția pe procuror-șef, Procuratura Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCCS), privind accesarea datelor cu privire la bunurile imobile.

loading...

Comments are closed.