Se scumpesc carburanții! Care sunt noile prețuri stabilite de ANRE?

moldova, cât vor costa benzina şi motorina, în următoarele două sptămâni, anre

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică ANRE a stabilit pentru perioada 16-29 mai următoarele prețuri plafon de comercializare cu amănuntul a produselor petroliere principale:

  • Pentru benzină – 19,15 lei/litru, cu 33 de bani mai mult decât prețul stabilit anterior;
  • Pentru motorină – 17,09 lei/litru, cu 30 de bani mai scump decât în ultimele două săptămâni.

De menționat că începând cu iunie 2016, ANRE stabilește prețurile plafon pentru formarea şi aplicarea prețurilor la produsele petroliere, notează bani.md.

Conform Metodologiei, ANRE, la fiecare 14 zile calendaristice, în ziua de marți, stabilește prețurile plafon de comercializare cu amănuntul a benzinei și motorinei, și le publică pe pagina sa web până la ora 13.00.

În aceeași zi, fiecare operator de pe piața produselor petroliere va determina, reieșind din prețurile plafon stabilite de ANRE, prețurile de comercializare cu amănuntul a produselor respective, le va publica pe pagina sa web și le va afișa pe panourile informative de la stațiile de alimentare. Prețurile stabilite de operatori vor intra în vigoare și se vor aplica pentru toți consumatorii, începând cu ziua de miercuri, ora 00.01 noaptea.

Operatorii nu au dreptul să comercializeze cu amănuntul carburanții la prețuri mai mari decât prețurile plafon stabilite de ANRE.

Consumatorii care observă prețuri mai mari pe piaţă sunt îndemnați să anunțe ANRE la numărul de telefon 0 800 10 800 sau la adresa de email anre@anre.md.

Total
0
Shares
Total
0
Share