Social

Se vor întoarce elevii la școală? Anunțul făcut de către premierul Ion Chicu

Pinterest LinkedIn Tumblr

În cadrul unei emisiuni la postul național de televiziune, premierul Ion Chicu a anunțat ce se întâmplă cu anul școlar 2019-2020. Potrivit oficialului, anul de învățământ nu va mai fi reluat, transmite Telegraph.md

“Eu nu cred că este posibil ca în acest an copii sa poată să revină în băncile școlare. Vom continua lecțiile online. După cum știți, pentru clasele 4 și 9 am amânat examenele, iar pentru clasa a 12-a o să fie obligatoriu. Celor care vor să dea la studii în străinătate li se cere bacalaureatul și nu avem încotro”, a declarat Ion Chicu, invitat din nou la postul public, Moldova 1, scrie Ziarul de Gardă.

Amintim că prin Dispoziția din 17 aprilie curent, Comisia pentru Situații Excepționale a luat decizia cu privire la anularea examenelor pentru clasa a 4-a și a 9-a:

„În conformitate cu art. 22 din Legea nr. 212/2004 privind regimul stării de urgență, de asediu și de război, art. 2 din Hotărârea Parlamentului nr. 55/2020 privind declararea stării de urgență, punctele 6, 7, 8 și 9 din Regulamentul Comisiei pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 1340/2001, Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova:

7. Se anulează testarea națională în învățământul primar pentru sesiunea de examene 2020.

8. Se anulează organizarea și desfășurarea examenelor de absolvire a gimnaziului pentru sesiunea de examene 2020.”

Dispoziția Comisiei pentru Situații Excepționale poate fi citită și direct pe pagina web a Guvernului, AICI.

Potrivit Ministerului Educației, elevilor care finalizează în acest an de studii clasa a IX-a le vor fi eliberate Certificate de studii gimnaziale în baza notelor medii anuale obținute pe parcursul claselor a VII-a și a IX-a. Notele la disciplinele de examen vor reprezenta media aritmetică, cu rotunjire până la întreg, a notelor medii anuale, obținute de elevi, la disciplinele respective. În baza Certificatelor de studii gimnaziale, elevii vor putea participa la admiterea în liceele teoretice și instituțiile de învățământ profesional.

Pentru mai multe noutăți, urmărește-ne și pe Facebook

loading...

Comments are closed.