Alte știri

Secretariatul Parlamentului a realizat o acțiune caritabilă în sprijinul familiilor cu copii bolnavi de cancer

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretariatul Parlamentului a realizat o acțiune caritabilă în susținerea familiilor cu copii bolnavi de cancer.

Grație donațiilor făcute de angajații instituției, visul părinților copiilor care suferă de leucemie de a dota Institutul Oncologic din Chișinău cu aparatul de flowcitometru a devenit mai aproape de realitate. Procurarea aparatului va permite efectuarea diagnosticului rapid, tratamentului corect în țară și, respectiv, va oferi mai mute șanse la viață pentru copiii bolnavi de cancer.

Aproape 38  de mii de lei acumulați din donațiile angajaților Secretariatului și contribuția din fondul Președintelui Parlamentului au ajuns în contul Asociației ”Viața fără leucemie” – unica în Republica Moldova care susține copiii diagnosticați cu maladii oncologice și familiile care îngrijesc acești copii. Toate activitățile se realizează din contul donațiilor de la persoane fizice și juridice, dar și a granturilor obținute din partea donatorilor externi pentru anumite proiecte.

”Contribuția Parlamentului este importantă inclusiv sub aspectul motivării comunității – instituțiilor, persoanelor fizice să se alăture campaniei de buna realizare a căreia depind sorți umane”, a menționat Președintele  Asociației ”Viața fără leucemie”, Natalia Vîlcu-Bajurean.

În numele beneficiarilor, Președinta Asociației a mulțumit  reprezentanților Secretariatului Parlamentului.

Și conducerea instituției a transmis mulțumiri tuturor colegilor care au sprijinit această inițiativă.

Campania ”Vreau să mă tratez acasă în Moldova” a fost lansată pe 15 februarie, când este marcată Ziua internațională a copilului bolnav de cancer, și urmărește scopul colectării fondurilor pentru procurarea aparatului de flowcitometru.

Organizatorii îndeamnă toată lumea bună să se alăture campaniei ”Vreau să mă tratez acasă în Moldova” și să participe la producerea unei schimbări esențiale pentru Republica Moldova în domeniul diagnosticului cancerului la copii.

loading...

Comments are closed.