Politic

Secretarul adjunct al NATO: Rusia nu are suficiente forțe să atace Moldova

Pinterest LinkedIn Tumblr

Federația Rusă nu are suficiente forțe să atace Republica Moldova, dar încearcă să descurajeze vectorul pro-occidental și să dezbine populația, a declarat secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, în cadrul evenimentului de lansare a Conferinței de Securitate de la Munchen, scrie moldova1.md

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

„Astăzi, Rusia nu are suficiente forțe pentru a trece prin Transnistria și să încercuiască Ucraina din spate – acesta e planul, care încă e acolo, apoi să ia Odesa. Noi nu vedem ca Rusia să aibă forțe să facă acest lucru. Dar ceea ce încearcă ei să facă este să descurajeze vectorul proeuropean al Republicii Moldova. Ei încearcă să divizeze populația, care deja este divizată. Rusia nu are nici intenția și nici capacitatea să înceapă un război împotriva NATO, ea are suficiente probleme în Ucraina, iar noi trebuie să ajutăm Ucraina ca să le creăm lor (rușilor –n.n.) cât mai multe probleme. Noi trebuie să fim foarte conștienți și să evităm riscul escaladării”, a declarat oficialul NATO.

În același timp, Mircea Geoană a declarat că Republica Moldova și Georgia nu trebuie să se lase intimidate pentru că retorica rusească vine din slăbiciune, nu din forță.

„Cu cât NATO devine mai puternică în apărarea propriilor teritorii, cu atât e mai descurajator pentru Putin să încerce ceva ce astăzi pare foarte improbabil”, a spus Geoană.

loading...

Comments are closed.