Secretarul de stat american Antony Blinken: „Statele Unite vor sprijini întotdeauna Israelul”

Secretarul de stat american Antony Blinken a promis joi, în timpul unei vizite la Tel Aviv, că Statele Unite vor sprijini întotdeauna Israelul şi a declarat că “aspiraţiile legitime” ale palestinienilor nu sunt reprezentate de mişcarea islamistă Hamas, relatează AFP, sursă preluată de agerpres.ro

“Mesajul pe care îl aduc Israelului este că s-ar putea să fie suficient de puternic pentru a se apăra singur, însă atât timp cât Statele Unite vor exista, nu va trebui să facă asta niciodată. Vom fi mereu alături de voi”, a declarat Blinken în cadrul unei conferinţe de presă după o întâlnire cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Secretarul de stat al SUA a anunţat, de asemenea, că cel puţin 25 de americani au fost ucişi în atacul militanţilor islamişti Hamas în Israel, notează Reuters.

Într-o declaraţie comună cu premierul Netanyahu, Blinken a spus că Washingtonul lucrează îndeaproape cu Israelul pentru a asigura eliberarea persoanelor luate ostatice de Hamas.

La rândul său, şeful guvernului palestinian a promis joi că va zdrobi Hamas, îndemnând comunitatea internaţională să trateze islamiştii din mişcarea islamistă Hamas la fel ca pe cei din gruparea Stat Islamic (SI).

“Aşa cum SI a fost zdrobit, Hamas va fi zdrobit. Iar Hamas ar trebui tratat exact la fel ca SI”, a declarat Netanyahu în conferinţă de presă după întâlnirea cu Antony Blinken.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share