Secretarul de stat, Carolina Perebinos a avut o întrevedere cu secretarii de stat ai Ministerului Afacerilor Externe și Ministerului Apărării din Suedia, Jan Knutsson și Peter Sandwall

Secretarul de stat Carolina Perebinos a avut o întrevedere cu o delegație oficială din cadrul Guvernului Regatului Suediei, condusă de secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe, Jan Knutsson și secretarul de stat al Ministerului Suedez al Apărării, Peter Sandwall.

În cadrul discuțiilor, oficialii au efectuat un schimb de opinii referitor la situația din regiune, impactul războiului din Ucraina asupra țării noastre și au abordat provocările de securitate cu care se confruntă Republica Moldova în acest context. A fost remarcată importanța cooperării cu partenerii internaționali, inclusiv în domeniul apărării, pentru consolidarea rezilienței Republicii Moldova.

Interlocutorii au apreciat intensitatea dialogului politic moldo-suedez, pledând pentru menținerea ritmului respectiv și dezvoltarea în continuare a relațiilor bilaterale.

Delegația suedeză a salutat eforturile Republicii Moldova pentru deschiderea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană, menționând că Suedia continuă să analizeze noi modalități de acordare a asistenței tehnice pentru implementarea reformelor aferente procesului de aderare.

Secretarul de stat Carolina Perebinos a mulțumit Guvernului Suediei pentru sprijinirea parcursului european al Moldovei, inclusiv pentru asistența recent acordată în vederea combaterii dezinformării legate de alegeri.

Total
0
Shares
Total
0
Share