Secretarul de stat Dumitru Socolan a avut o întrevedere cu Ambasadorul Confederației Elvețiene

Secretarul de stat Dumitru Socolan l-a primit la ministerul de externe pe Claude Wild, Ambasadorul Confederației Elvețiene în Republica Moldova cu sediul la Kiev. Interlocutorii s-au referit la stadiul actual al relațiilor bilaterale moldo-elvețiene și posibilitățile de aprofundare a dialogului între cele două state la nivel bilateral și multilateral.

În scopul impulsionării relațiilor moldo-elvețiene, interlocutorii au exprimat deschidere pentru elaborarea și realizarea unei agende a vizitelor bilaterale ale oficialilor celor două state la diferite niveluri. A fost efectuat un schimb de opinii privind perspectivele extinderii cooperării în domeniile comercial-economic, investițional, mediului și asistența juridică.

Dumitru Socolan a apreciat înalt proiectele implementate de Oficiul Elvețian de Cooperare în Republica Moldova în domeniul social, al sănătății și cel al mediului și a exprimat recunoștința pentru faptul că Moldova rămâne o țară prioritară în programele de dezvoltare ale Elveției.

Agenda discuțiilor a inclus și subiecte referitoare la colaborarea între Republica Moldova și Confederația Elvețiană în cadrul organizațiilor internaționale. A fost efectuat un schimb de opinii privind situația regională și alte chestiuni de interes reciproc.

Total
0
Shares

Pentru abonare la canalul nostru de pe Telegram, click aici!

Total
0
Share