Alte știri

Secretarul de stat Dumitru Socolan conduce delegația Republicii Moldova la Expoziția Internațională de Turism

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat Dumitru Socolan a condus delegația Republicii Moldova la Ceremonia de Inaugurare a Expoziției Internaționale de Turism – FITUR, care se desfășoară în această săptămână la Madrid.

În debutul evenimentului diplomatul moldovean a salutat și a purtat un dialog succint cu Regele Felipe VI și Regina Letizia, fiind menționată importanța expoziției pentru relansarea turismului internațional și participarea în premieră a Republicii Moldova la FITUR.

De asemenea, în cadrul activităților expoziției, Dumitru Socolan a avut o întrevedere cu Tonči Glavina, secretarul de stat pentru turism al Croației.

Interlocutorii au abordat mai multe subiecte legate de dinamizarea fluxurilor de călători în traficul internațional, posibilitatea recunoașterii reciproce a certificatelor de vaccinare, lansarea în cadrul FITUR a Digital Green Certificate, cooperarea moldo-croată în domeniul turismului.

Totodată, delegația Republicii Moldova a participat la etapa finală a concursului de start-up-uri inițiată de Organizația Mondială a Turismului.

În marja evenimentului, secretarul de stat a avut o interacțiune cu mediul privat, agenți economici din Republica Moldova care participă la ediția din acest an al Expoziției FITUR.

loading...

Comments are closed.