Alte știri

Secretarul de stat Gheorghe Leucă a avut o întrevedere cu Ambasadorul Italiei, Lorenzo Tomassoni

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat Gheorghe Leucă l-a primit pe ambasadorul italian la Chișinău, Lorenzo Tomassoni. Agenda discuțiilor a cuprins subiecte de interes comun privind cooperarea moldo-italiană în organizațiile internaționale dar și un schimb amplu de opinii pe subiecte de pe agenda bilaterală din sfera politică, economică și sectorială.

Urmăriți-ne și pe Telegram!

Oficialii au remarcat dinamica pozitivă a relațiilor moldo-italiene, inclusiv în contextul recentelor vizite la Roma a oficialilor de cel mai înalt nivel din Republica Moldova. Interlocutorii au confirmat disponibilitatea ambelor țări pentru consolidarea în continuare a parteneriatului existent, în particular în ceea ce privește reforma justiției, colaborarea în domeniul afacerilor interne, asigurarea securității cibernetice, dar și valorificarea posibilităților de extindere a cooperării comercial-economice, inclusiv de atragere a investițiilor italiene în țara noastră.

De asemenea, cei doi oficiali au trecut în revistă buna cooperare și susținerea reciprocă a inițiativelor celor două state pe platformele multilaterale, implicit sprijinul reciproc la alegerile în cadrul organizațiilor internaționale, concomitent efectuând și un schimb de vederi asupra avansării cooperării pe dimensiunea integrării europene.

loading...

Comments are closed.