Economie

Secretarul de stat Mihail Lupașcu a participat la ședința Consiliului Interguvernamental de Colaborare în Domeniul Construcțiilor a țărilor-membre CSI

Pinterest LinkedIn Tumblr

Secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Mihail Lupașcu, a participat vineri, 23 aprilie, la cea de-a 41-a ședință a Consiliului Interguvernamental de Colaborare în Domeniul Construcțiilor al țărilor-membre CSI. Evenimentul s-a desfășurat în orașul Moscova, Federația Rusă.

Membrii consiliului s-au reunit pentru a discutat despre implementarea Planului de acțiune dedicat Anului Arhitecturii și Planificării Urbane în 2021 în CSI.

„Dezvoltarea oraşelor şi a aşezărilor umane este foarte importantă și necesită o atenție deosebită, pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure, reziliente şi durabile. Despre acest lucru vom vorbi în detaliu la Conferința științifică și practică internațională pe tema „Realizări, probleme și tendințe actuale în planificarea urbană în statele membre CSI”, care va avea loc pe 29 aprilie 2021 la Baku, Republica Azerbaidjan. În cadrul conferinței vom prezenta un raport – „Politica de stat a Republicii Moldova în domeniul dezvoltării urbane” și toate părțile interesate se vor putea familiariza cu aceasta”, a menționat secretarul de stat Mihail Lupașcu.

De asemenea, Mihail Lupașcu a informat membrii Consiliului despre intenția organizării și desfășurării unei conferințe naționale dedicate Anului Arhitecturii și Planificării Urbane unde se va discuta tendințele arhitecturale și de planificare urbană și perspectivele de dezvoltare a acestora, ținând cont de faptul că vor participa reprezentanți din toate regiunile țării.

Pe ordinea de zi a reuniunii au mai fost incluse: implementarea planului de acțiune dedicat Anului arhitecturii și dezvoltării urbane în Comunitatea statelor independente; caracteristicile implementării tehnologiei de modelare a informațiilor în toate etapele „ciclului de viață” al unui obiect de construcție capitală. De asemenea, în cadrul ședinței a fost prezentat Raportul Consiliului interguvernamental pentru cooperare în activitățile de construcții în 2016-2020.Totodată, oficialii au făcut un schimb de opinii privind organizarea celei de-a 42-a sesiuni a Consiliului Interguvernamental de Colaborare în Domeniul Construcțiilor al țărilor-membre CSI.

La ședința Consiliului au participat conducătorii ministerelor și autorităților administrației publice în domeniul construcțiilor din: Republica Kazahstan, Federația Rusă, Ucraina, Republica Azerbaidjan, Republica Armenia, Republica Belarus, Republica Tadjikistan, Republica Kirghiză, Republica Moldova, reprezentanți ai instituțiilor de proiectare, companiilor de construcții, organizațiilor necomerciale etc.

loading...

Comments are closed.