Externe

Secretarul General al INTERPOL, la Chișinău: Moldova trebuie felicitată pentru colaborarea noastră!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Jürgen Stock, Secretarul General al INTERPOL, efectuează o vizită în Republica Moldova. Cu acest prilej, oficialul a avut întrevederi cu premierul Pavel Filip, cu speakerul Andrian Candu, și tot azi va participa la recepția organizată cu ocazia aniversării Poliției Naționale.

Potrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul INTERPOL, Jürgen Stock și Pavel Filip au discutat despre colaborarea polițienească internațională împotriva criminalității transnaționale, scrie deschide.md. De asemenea, cei doi lideri au dezbătut domeniile de cooperare în curs de desfășurare, care au scopul de a spori capacitatea Republicii Moldova în ceea ce privește aplicarea legii pentru a identifica, investiga și aborda amenințările cu care se confruntă țara și regiunea.

Vizita a coincis cu cea de-a 27-a aniversare a Poliției Naționale a Republicii Moldova. Prin urmare, Secretarul General al INTERPOL a felicitat Moldova pentru contribuția adusă la legii la nivel mondial.

„Moldova trebuie să fie felicitată pentru angajamentul său față de colaborarea internațională în domeniul aplicării legii și pentru colaborarea cu omologii săi la nivel global prin intermediul rețelei INTERPOL având scopul comun de a face din lumea digitală un loc mai sigur. Discuțiile mele cu premierul Filip și cu alți înalți oficiali au subliniat viziunea noastră comună privind un răspuns unificat și global împotriva crimei organizate transnaționale și a terorismului. În acest scop, optimizarea utilizării rețelelor de încredere existente atât la nivel regional, cât și la nivel internațional este esențială”, a declarat Secretarul General al INTERPOL

Evidențiind parteneriatul Moldovei cu INTERPOL, oficialul a mai subliniat că implicarea țării noastre în Proiectul Interflow a contribuit la documentarea amănunțită a traficanților de droguri moldoveni pe rutele de trafic balcanic.

 

loading...

Comments are closed.