Secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, a avut o discuție bilaterală cu reprezentantul World Bank Group, Elena Lungu

Secretarul general al MAI, Serghei Diaconu, a avut o discuție bilaterală cu reprezentantul World Bank Group, Elena Lungu.

Scopul ședinței a constat în identificarea priorităților și necesităților MAI, în contextul dezvoltării și asigurării siguranței rutiere pe drumurile țării.

Astfel, în cadrul discuțiilor, secretarul general a menționat despre realizările obținute, și anume modificările efectuate în Regulamentul Circulației Rutiere, una dintre care este reducerea vitezei la 30 km/h în zonele cu flux sporit de participanți vulnerabili la trafic în adiacentul instituțiilor de învățământ, spitalelor, parcurilor. La fel, a fost menționată excluderea obligativității șoferilor de a deține asupra lor permisul de conducere în traficul național, precum și modificările legislative, menite să disciplineze șoferii, care încalcă sistematic regulile circulației rutiere.

Cu toate acestea, pentru a scoate presiunea asupra siguranței rutiere, care încă persistă din cauza creșterii numărului de participanți la trafic, secretarul general a solicitat susținere în digitalizarea proceselor de muncă, prin asigurarea polițiștilor cu laptopuri, tablete și telefoane mobile, precum și susținerea în elaborarea noii strategii naționale pentru siguranța rutieră, prin delegarea unui expert internațional. Totodată, Serghei Diaconu a solicitat susținere în dezvoltarea și implementarea sistemelor de baze de date și campaniilor de promovare a securității pe drumurile naționale.

Oficialii au mai vorbit despre prioritățile de dezvoltare a cooperării la nivel european în domeniul de securitate, prin înființarea la Chișinău a Hub-ului de securitate, misiunea căruia este de a aduna sub o umbrelă specialiștii din domeniul securității din Europa.

Total
0
Shares
Total
0
Share