Alte știri

Secretarul general al NATO și Merkel discută provocările actuale de securitate, inclusiv despre Belorusia

Pinterest LinkedIn Tumblr

Stoltenberg i-a mulțumit cancelarului Angela Merkel pentru angajamentul său față de Alianța transatlantică și pentru rolul său puternic, inclusiv în eforturile de a găsi o cale constructivă înainte în Mediterana de Est. El a subliniat că „situația trebuie rezolvată într-un spirit de solidaritate aliată și în conformitate cu dreptul internațional – dialogul și decalarea sunt în interesul tuturor”, informează Telegraph.md, cu referire la comunicatul oficial al NATO, remis și în adresa redacției noastre.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Stoltenberg a reiterat faptul că toți aliații NATO susțin o Belarusie suverană și independentă. El a precizat că NATO nu are concentrație militară în regiune „deci orice încercare de a folosi acest lucru ca o scuză pentru a reprima protestatarii pașnici este absolut nejustificată”. De asemenea, oficialii au discutat o serie de alte probleme, inclusiv misiunea NATO în Afganistan și procesul de reflecție NATO 2030 pentru consolidarea Alianței.

Stoltenberg s-a adresat de asemenea misiunilor și operațiunilor NATO împreună cu ministrul german al apărării, Annegret Kramp-Karrenbauer. Întrunindu-se cu vicecancelarul și ministrul finanțelor Olaf Scholz, secretarul general a subliniat modul în care NATO ajută la asigurarea faptului că criza COVID-19 nu se transformă într-o criză de securitate.

Secretarul general a participat, de asemenea, la reuniunea informală a miniștrilor apărării din UE (26 august), găzduită de președinția germană a Uniunii Europene. El a actualizat miniștrii cu privire la misiunile NATO în Afganistan și Irak, unde Alianța contribuie la consolidarea capacității forțelor de securitate și a stabilității proiectului. Stoltenberg s-a întâlnit și cu Înaltul Reprezentant al UE / Vicepreședintele Comisiei Europene, Josep Borrell. Au discutat despre importanța cooperării NATO-UE pentru a face față provocărilor comune.

Secretarul general s-a întâlnit, de asemenea, cu ministrul apărării naționale din Grecia, Nikolaos Panagiotopoulos, și cu ministrul afacerilor externe Nikolaos Dendias.

loading...

Comments are closed.