Alte știri

Secrete din bucătărie: Cum se face o zeamă internațională!

Pinterest LinkedIn Tumblr

Fie că e vorba de o zi obişnuită sau e sărbătoare, zeama este nelipsită de pe mesele moldovenilor. Alături de o mămăliguță aburindă, o lingură de smântână răcoroasă și un ardei iute, zeama acrișoară îți trezește toate simțurile, scrie dearwoman.md.

De regulă aceasta este făcută din carne de găină (la moldoveni se zice că găina bătrână face zeama bună), o ceapa mare, doi morcovi dulci, un chipăruș. Se iau oușoare de casă gălbioare și proaspete şi se amestecă cu sare şi făină. Aluatul se frământă binișor și se întinde într-o turtișoară subțirică, iar după ce se zvantează se taie tăiețeii subțirei. După ce carnea este gata, se adaugă tăiețeii și borșul acru și se stinge aragazul. Punem o crenguță de cimbru uscat sau proaspăt și după 5 minute adăugăm verdeața, de obicei mărar, leuștean și pătrunjel.

Poftă mare!

loading...

Comments are closed.