Externe

Secretul lui Vladimir Putin. Iată cum a câştigat Putin alegerile în Rusia. Care a fost cheia succesului zdrobitor

Pinterest LinkedIn Tumblr

Sunt agenţi imobiliari, studente, secretare, politicieni, pensionare, vin din toate clasele sociale dar au un lucru-n comun – au avut o importanţă foarte mare în alegerile din 18 martie din Rusia – femeile reprezintă 60% dintre alegători, transmite Realitatea.net.

De ce şi cum le-a curtat Putin pe femeile din Rusia înainte de alegeri

Kremlinul s-a bazat de la bun început pe electoratul feminin. Toate sondajele îl arătau pe Vladimir Putin drept câştigător însă pentru el şi echipa lui asta nu era de ajuns, îşi doreau o victorie răsunătoare de peste 70%. Şi aici a apărut problema – potrivit estimărilor unui sondaj de opinie recent, realizat înainte de alegeri, doar 52% sau 54% dintre alegătorii eligibili aveau să se prezinte la vot ceea ce ar fi fost foarte puţin. Practic ar fi fost jenant.

Prezenţa la vot în Rusia a scăzut dramatic în ultimii ani. Cel mai mult a scăzut în Moscova (cu ocazia alegerilor parlamentare din 2016) la aproximativ 35%. Iar înainte de alegerile pentru preşedinţie, Alexei Navalny, cel care ar fi fost principalul contracandidat al lui Putin dar căruia i-a fost interzisă participarea la alegeri, a cerut boicotarea alegerilor din Rusia. Aşa că, în contrapartidă, Kremlinul a mers pe mâna alegătoarelor – cea mai mare şi cea mai importantă categorie de alegători.

Mai multe despre secretul succesului lui Putin, pe TABU.RO. 

 

loading...

Comments are closed.