Actual

Ședință cu scântei la Primăria Chișinău. Șeful Apă Canal, luat la rost de Ion Ceban, după ce o companie contractată nu își face treaba calitativ: „Vom interveni cu sancțiuni”

Pinterest LinkedIn Tumblr

Primarul general Ion Ceban s-a arătat indignat de faptul că pe străzi, trotuare şi curţi de bloc ca după război. În acest context, edilul a cerut socoteală șefului Apă Canal.

Acesta din urmă spune că responsabil direct de acest dezastru se face Compania „OCIDE Construction”, care efectuează lucrări de renovare a reţelelor de apeduct în capitală.

Aceasta a fost contractată de către S.A. „Apă-Canal Chişinău” în cadrul Programului de Dezvoltare a Sistemului de Alimentare cu Apă în municipiul Chişinău, finanţat din sursele creditului contractat (BERD) şi (BEI)

„În acest context, am solicitat responsabililor din cadrul S.A. „Apă-Canal Chişinău”, să identifice soluţii pentru ca acest antreprenor să fie penalizat financiar pentru efectuarea lucrărilor necalitative şi cu depăşirea termenului de executare, în cadrul lucrărilor de restabilire a suprafeţelor ca urmare a renovării reţelelor de apeduct. Este vorba de reabilitarea părţii carosabile, a trotuarelor şi a zonelor verzi din curţile de blocuri”, a declarat Ion Ceban.

Edilul a punctat că nu va tolera ca oraşul să arate în continuare dezastruos la capitolul tasări, şantiere abandonate, reţele schimbate defectuos, mai ales că municipalitatea plăteşte bani acestei companii.

„Voi solicita în continuare ca fiecare să fie responsabil de lucrările pe care le execută, iar calitatea, va fi factorul principal de care vom ţine cont la preluarea fiecărui obiectiv”, a precizat Ceban.

Primarul a îndemnat locuitorii capitalei să sesizeze municipalitatea despre locaţiile unde sunt şantiere abandonate, iar responsabilii vor interveni pe fiecare caz separat, inclusiv cu sancţiuni.

loading...

Comments are closed.