Alte știri

Ședința de ieri Comisiei Unificate de Control, compromisă de acțiunile AUR în zona de securitate

Pinterest LinkedIn Tumblr

La 24 iunie delegațiile părților s-au întrunit la Bender pentru a discuta problemele din Zona de Securitate. Ședința ordinară săptămânală urma să fie condusă de reprezentanții Federației Ruse.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

În debutul reuniunii erau preconizate dezbateri în ceea ce privește situația creată începând cu după-amiaza zilei de 23 iunie curent, la unul din posturile structurilor transnistrene amplasate ilegal la intrarea în Bender dinspre satul Varnița, pe unde reprezentanții Partidului AUR încercau să pătrundă în zona separatistă.

VIDEO // Igor Dodon, despre protestele AUR în zona de securitate: ”De la astfel de acțiuni a început și războiul de pe Nistru”

Reprezentanții Tiraspolului au cerut în mod ultimativ examinarea acestei încălcări sub aspect denaturat. Delegația Republicii Moldova a insistat ca observatorii militari să se deplaseze la fața locului pentru documentarea regulamentară a situației de moment, iar subiectul să fie discutat, alături de alte probleme de interes sporit, în cadrul ședinței ordinare conform regulamentului de activitate a Comisiei Unificate de Control.

Nemulțumiți de neacceptarea cerințelor lor ultimative privind acțiunile AUR, exponenții Tiraspolului au părăsit sala de negocieri.

Drept consecință, ședința ordinară a Comisiei Unificate de Control a fost compromisă.

Delegația Republicii Moldova dezaprobă tentativele părții transnistrene de a impune condiții categorice unilaterale în activitatea Comisiei Unificate de Control.

Delegația Republicii Moldova în Comisia Unificate de Control își reiterează poziția bazată pe necesitatea menținerii stabilității și ordinii publice în Zona de Securitate, eliminării oricăror factori de tensiune, asigurării liberei circulații și realizării altor drepturi fundamentale ale cetățenilor.

loading...

Comments are closed.