Alte știri

Ședință la Curtea de Apel pe muchie de speranță. Primăria Chișinău ar putea pierde aproape 1 milion de dolari

Pinterest LinkedIn Tumblr

Ședința de judecată de la Curtea de Apel unde Primăria Chișinău ar putea pierde 17 milioane de lei va avea loc astăzi. Ion Ceban, într-o postare pe pagina sa de Facebook, spune că are încredere că legea e mai presus de toate.

„Astăzi la ora 09:00, judecătorii vor examina cererea de revizuire depusă de Primăria Municipiului Chișinău prin care se solicită anularea hotărârilor de judecată anterioare prin care Primăria a fost obligată să compenseze în mod solidar cu Întreprinderea Municipală „Direcția Construcții Capitale” suma de circa 17 milioane de lei cu titlu de prejudiciu/venit ratat al SA „Locuințe pentru toți””, scrie edilul.

Executorul a inițiat procedura de urmărire de pe conturile Primăriei a sumei date.

„Astăzi, în cazul în care cererea Primăriei va fi respinsă de către judecătorii Curții Apel Chișinău, va trebui să achităm circa 17 milioane de lei unei companii în faliment și care este de fapt una „FANTOMĂ”, iar timp de un deceniu nu mai este activă. Noi revizuirea am depus după ce am aflat în luna iulie 2020, prin răspunsul Procuraturii că factorii de decizie al companiei de construcție sunt învinuiți în comiterea actelor de excrocherie precum și pentru averii străine. Cu toate că urmărirea penală nu este finalizată și nu au fost stabilite toate circumstanțele instanțele anterioare au dispus încasarea a circa 17 milioane din contul Primăriei”, a punctat edilul.

În anul 2011, în privința Companiei de construcții „Locuințe pentru toți” a fost intentat proces de insolvabilitate.
Peste 8 ani de la intentarea procesului de insolvabilitate, prin hotărârea Judecătoriei Chișinău, ulterior menținută prin decizia Curții de Apel Chișinău s-a dispus încasarea banilor.

loading...

Comments are closed.