Sediul Ambasadei Franței a fost schimbat din cauza ilegalităților comise de Domnica Manole, proaspătul judecător la CC!

În 2016, misiunea diplomatică a Franţei în Republica Moldova anunța că este nevoită să-şi caute un nou sediu la Chişinău, după ce în preajma ambasadei a început să fie construit un imens complex rezidenţial.

Într-o postare pe Facebook, vicepreședintele partidului politic Partidul Nostru, Ilian Cașu, a menționat că ” anume judecătoarea Domnica Manole a decis acest nivel de înălțime care permite locatarilor să facă pipi de la balcon în capul ambasadorului. Primăria și-a cerut scuze pentru ilegalitățile Domnicăi Manoli, iar Ambasada Franței a fost nevoită să-și caute un alt sediu”

Este posibil ca imaginea să conţină: copac, cer, plantă şi în aer liber

Totodată acesta a mai menționat că ” în curînd, “крыша” politică a Domnicăi Manole, Andrei Năstase, o să le vorbească chișinăuienilor despre “mafia imobiliară și construcțiile ilegale”. Atunci, Dragi Chișinăuieni, să nu uitați de să-i amintiți de Domnica Manole.”

Precizăm că Domnica Manole a fost desemnată ca magistrat ai Curţii Constituţionale din Partea Parlamentului în ziua de 16 august, anul curent. Decizia a fost votată de 54 de deputați în Parlament.

Propunerea a stârnit discuţii aprinse şi multe întrebări din partea unor deputați. Asta pentru că anterior, Comisia parlamentară juridică, numiri şi imunităţi a selectat alţi candidaţi în calitate de judecători CC la concursul efectuat.

Totodată, fostul preşedinte al Parlamentului, Andrian Candu, s-a arătat deranjat de faptul că candidata Domnicăi Manole, chiar dacă nu a fost selectată la nici un concurs desfăşurat atât de Parlament cât şi de Guvern, a ajuns să fie desemnată în funcţie.

Domnica Manole este vinovată și de cel puțin două condamnări ale Republicii Moldova la CEDO.  Este vorba de dosarele Hyde Park și alții v. Republica Moldova (hotărârea CEDO a fost emisă la 31 martie 2009) și hotărârea Avram si Alții v. Moldova din 5 iulie 2011. Din cauza acestor condamnări, Guvernul Republicii Moldova a fost obligat să achite despăgubiri din buzunarele cetățenilor de peste 50 de mii de euro.

„Sunteți un erou, rămâneți așa, păstrați-vă calitățile pe care le-ați manifestat de-a lungul timpului. Oameni ca Dvs. rămân în istorie”, i s-a adresat judecătoarei Manole, liderului Platformei DA Andrei Năstase, care de altfel și a dorit mult ca Manole să ajungă judecător la CC.

Total
0
Shares
 
Total
0
Share