Actual

Șefa diplomației bulgare, Teodora Genchovska: Bulgaria susține perspectiva de integrare europeană a RM

Pinterest LinkedIn Tumblr

Șefa diplomației bulgare, Teodora Genchovska, se află într-o vizită oficială la Chișinău.

Ministrul de Externe Nicu Popescu și Teodora Genchovska au avut întrevedere în cadrul căreia au abordat situația de securitate regională în contextul războiului din Ucraina, gestionarea fluxurilor de refugiați, mobilizarea internațională a asistenței externe pentru criza umanitară și agenda de integrare europeană a Republicii Moldova.

„Am discutat astăzi in contextul crizei de refugiați despre mai multe oportunități și soluții pentru gestionarea mai eficientă în formatul Republica Moldova – România – Bulgaria a fluxului de refugiați. Ministrul Nicu Popescu a sugerat că una din soluțiile eficiente ar reprezenta utilizarea unui număr mai mare de autobuze care să transfere refugiații. Această propunere va fi discutată de Guvernul Bulgariei”, a declarat ministrul de Externe al Bulgariei.

În context, Teodora Genchovska a anunțat că a discutat cu ministrul de Externe de la Chișinău perspectiva europeană a RM. „În fiecare format în care participă Bulgaria se sprijină în mod constant și ferm aspirațiile și perspectiva europeană a R.Moldova și Georgiei. Respectiv, această perspectivă va fi susținută și în continuare de către Ministerul de Externe de la Sofia”, a spus șefa diplomației bulgare.

loading...

Comments are closed.