Șefa Găgăuziei, Evghenia Guțul, s-a întâlnit cu liderii Partidului ”Renaștere”

Bașcanul Găgăuziei, Evghenia Guțul, s-a întâlnit cu conducerea Partidului “Renaștere”. Au fost puse în discuție provocările cu care se confruntă autonomia, persecuția opoziției și alte probleme cheie.

Natalia Parasca, președintele formațiunii, și-a exprimat îngrijorarea față de relațiile existente între Comrat și Chișinău și l-a asigurat pe bașcan de sprijin. Evghenia Guțul, la rândul său, a mulțumit Partidul „Renaștere” pentru curajul demonstrat în apărarea intereselor poporului găgăuz și în alegerea unei poziții civice active.

Partidul a condamnat cu vehemență ultimele modificări legislative care vizează limitarea drepturilor politice și socio-economice ale autonomiei. Este vorba, în special, de modificările la codul fiscal, care au răpit de fapt un sfert din bugetul Găgăuziei.

În cadrul întâlnirii, participanții și-au exprimat speranța că contradicțiile dintre Comrat și Chișinău vor rămâne de domeniul trecutului atunci când la putere vor veni politicieni interesați de consolidarea statalității moldovenești.

Total
0
Shares
Total
0
Share