Șefii de la Anticorupție au plecat la Madrid

Directorul CNA, Iulian Rusu, se va afla în această săptămână la Madrid, unde întreprinde o vizită de studiu pe subiectul recuperării bunurilor infracționale. Din delegație mai fac parte șeful Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale, Serghei Carapunarlî, procurorul-șef al Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin, dar și alți angajați ai instituțiilor de drept.

Potrivit agendei, delegația Republicii Moldova se va întâlni cu reprezentanții Oficiului de Recuperare a Bunurilor Infracționale (CITCO) de la Madrid, care vor face o prezentare a modelelor de investigații financiare paralele, operate de către oficiul lor, precum și de gestionare a activelor. De asemenea, vor fi abordate subiectele optimizării valorii bunurilor, cooperarea internațională și cea cu instanțele de judecată și organele de urmărire penală.

În perioada aflării în Spania, vor avea loc întrevederi cu unitățile operative ale poliției, dar și cu unitatea de investigații financiare din Spania pe subiectul combaterii spălării banilor. La fel, vor avea loc întâlniri cu reprezentanți ai procuraturii pentru a discuta cooperarea și practicile în domeniu.

Vizita de studiu este organizată în cadrul proiectului ”Consolidarea statului de drept și a mecanismelor anticorupție în Republica Moldova”, implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) și finanțat de Uniunea Europeană și Ministerul Federal german pentru Cooperare Economică și Dezvoltare.

Total
0
Shares
Total
0
Share