Alte știri

Șefii diplomațiilor Republicii Moldova, Georgiei și Ucrainei vor întreprinde o vizită comună de lucru la Bruxelles, în formatul Trio Asociat

Pinterest LinkedIn Tumblr

Pe data de 24 iunie, ministrul interimar al Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, ministrul afacerilor externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, împreună cu viceprim-ministrul, ministrul afacerilor externe al Georgiei, David Zalkaliani, vor desfășura în premieră o vizită de lucru comună la instituțiile Uniunii Europene din Bruxelles, în formatul Trio Asociat.

👉 Abonează-te la știrile Telegraph pe Google News, Telegram și Facebook!

Oficialii celor trei țări vor avea o întrevedere comună cu Josep Borrell Fontelles, înaltul reprezentant al Uniunii Europene pentru afaceri externe și politică de securitate, urmată de declarații pentru presă, transmise în direct începând cu ora 10:15 (Chișinău). De asemenea, în marja vizitei vor fi desfășurate întrevederi cu Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv al Comisiei Europene, Olivér Várhelyi, comisar european pentru vecinătate și extindere, și membrii Parlamentului European responsabili decooperarea cu cele trei țări asociate.

Agenda oficialilor va fi axată pe perspectivele pregătirii Summit-ului Parteneriatului Estic preconizat pentru finele anului curent și aprofundarea cooperării cu UE în ceea ce ține implementarea Acordurilor de Asociere.

Totodată, pe 24 iunie, miniștrii de externe vor participa în cadrul unui panel public organizat de Fundația Konrad Adenauer.

loading...

Comments are closed.